Grote ondernemingen in Nederland dienen eveneens een energie audit uit te voeren volgens de Europese Energie-Efficiëntie Richtlijn (EED). Vanaf 1 juli 2019 moeten deze ondernemingen hun auditverslag indienen via het e-loket op RVO.nl. 

De energie-audit rapporteert de energiestromen en de besparingskansen bij grote ondernemingen. De EED energie-auditplichtige bedrijven dienen hun verslag nu nog in bij hun gemeente of omgevingsdienst. Vanaf 1 juli dient dit digitaal te gebeuren.

Is uw onderneming EED energie-auditplichtig dan voert u uiterlijk vier jaar na de eerste audit uw volgende energie-audit uit. Als de vorige energie-audit conform de EED is gedaan dan is de deadline voor de volgende energie-audit 5 december 2019. Een energie-audit moet uiterlijk 31 december 2020 zijn gedaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *