Externe energiemanager voor kmo’s

Externe energiemanager voor kmo’s

Ook kmo’s kunnen de hulp van een energieadviseur inroepen wanneer zij bijvoorbeeld geen energiecoördinator in dienst kunnen nemen of wanneer de energieverantwoordelijke onvoldoende tijd heeft.

E-Luse ondersteunt uw bedrijf graag, al dan niet tijdelijk, als externe energiecoördinator.

Denk daarbij aan:

  • Energiecijfers verwerken en analyseren
  • Maatregelen bepalen, invoeren en opvolgen
  • Interne of verplichte rapporten opmaken
  • Uw CO2-voetafdruk in kaart brengen


Energieaudit

Ook als kmo heb je baat bij een energieaudit. Een energieaudit brengt uw bedrijfsprocessen en de impact ervan op het milieu in kaart. Het resultaat? U ziet waar er nog ruimte voor verbetering is en welke acties u kunt ondernemen om bewuster om te gaan met uw energieverbruik. Voor deze dienstverlening kunt u overigens een beroep doen op de kmo-portefeuille.


Begeleiding op maat

Is uw bedrijf te klein om een energiecoördinator in dienst te nemen? Of komt u als plant manager of energieverantwoordelijke tijd te kort om het werk uit te voeren zoals u zou willen, dan kunnen wij u gedurende een bepaalde periode of op permanente basis ondersteuning bieden als extern energiecoördinator. Hierin kunnen we bijvoorbeeld de energiecijfers verwerken en analyseren, maatregelen mee uitwerken en opvolgen en zorgen voor de interne of verplichte rapportage.

Ook bij het in kaart brengen van uw CO2-voetafdruk kunnen wij u helpen.


Op zoek naar een externe energiespecialist die ook breder durft te denken?


Aangezien E-luse erkend is als dienstverlener kan je als kmo voor bepaalde adviezen steun genieten via de kmo-portefeuille.