Vacature energie consultant

Vacature energie consultant

E-Luse, een jong en dynamisch studiebureau gevestigd in West-Vlaanderen, adviseert en begeleidt productiebedrijven en KMO’s richting een duurzame toekomst. Het werkt hierbij actief op drie pijlers: energie, CO2 en duurzaam ondernemen.

De overtuiging dat duurzaamheid de grootste uitdaging is van de komende decennia, is wat ons dagdagelijks drijft. Om de groei van E-Luse te ondersteunen binnen de pijlers energie en CO2, zijn we op zoek naar een energie consultant.

Jouw dag als energie consultant

Als energie consultant ligt jouw focus hoofdzakelijk binnen de pijlers energie en CO2. Je bent het vaste aanspreekpunt bij de klant en verantwoordelijk voor het volledige dossier van A tot Z. Je start met een grondige analyse en verwerft inzichten in het energieverbruik van de klant. Vanuit jouw expertise stel je een plan van aanpak op met concrete verbetervoorstellen en een raming van de investeringskost. Daarnaast ontzorg je de klant met allerhande taken zoals offertes opvragen, kosten berekenen, … Je stelt energiestudies en energieplannen op binnen de energiebeleidsovereenkomst en het besluit energieplanning.  

Naast het uitvoeren van energie audits, begeleid je ook bedrijven die sterk bezig zijn met hun CO2-voetafdruk. Je verzamelt en verwerkt gegevens, werkt samen met het bedrijf een besparingsplan uit en biedt ondersteuning met betrekking tot het wettelijke kader.

Wat wij jou bieden

  • Een afwisselende en maatschappelijk relevante job waarbij je rechtstreeks je stempel kan drukken op de duurzame toekomst van productiebedrijven en KMO’s
  • Een horizontale structuur met ruimte voor initiatief, autonomie en het nemen van verantwoordelijkheid
  • De unieke kans om bij te leren van ervaren experten binnen het vakgebied
  • De vrijheid om dossiers in samenspraak met jouw klanten tot een goed einde te brengen
  • De mogelijkheid tot het volgen van extra opleidingen
  • Een aangenaam en flexibel werkklimaat (vb. mogelijkheid tot telewerk)
  • Een loonpakket volledig afgestemd op maat van jouw behoeften (vb. mobiliteitsbudget, …)  

Wie wij zoeken

We zoeken een collega met een Master in een technische richting en met een aantal jaar relevante werkervaring binnen de wereld van energie. Je krijgt een boost van projectmatig werk en verplaatsingen naar onze klanten zijn voor jou dan ook part of the job. Maar bovenal zoeken we een collega die droomt van een job met impact en veel zin heeft om aan de slag te gaan binnen een klein en dynamisch team waar je kan meegroeien met ons bedrijf.