Vacature sustainability consultant

Vacature sustainability consultant

E-Luse, een jong en dynamisch studiebureau gevestigd in West-Vlaanderen, adviseert en begeleidt productiebedrijven en KMO’s richting een duurzame toekomst. Het werkt hierbij actief op drie pijlers: energie, CO2 en duurzaam ondernemen.

De overtuiging dat duurzaamheid de grootste uitdaging is van de komende decennia, is wat ons dagdagelijks drijft. Om de pijler duurzaam ondernemen binnen de onderneming te helpen uitbouwen, zijn we op zoek naar een sustainability consultant die ons toekomstverhaal en dat van onze klanten mee wil uitbouwen. 

Jouw dag als sustainability consultant

In een eerste fase breng je samen met de klant de duurzaamheidsstrategie in kaart. Je bepaalt de domeinen waarin het meeste impact kan gemaakt worden en zet de KPI’s uit om verder op te volgen. Je organiseert en leidt workshops rond verschillende duurzaamheidsthema’s en treedt aan als sparringpartner tussen de verschillende stakeholders.

Tot slot sta je de klant ook bij met advies en bied je een ondersteunende rol bij de implementatie van de doelstellingen.

Binnen het luik CO2 werk je nauw samen jouw collega’s voor de bepaling van de CO2-voetafdruk.  

Wat wij jou bieden

  • Een afwisselende en maatschappelijk relevante job waarbij je rechtstreeks je stempel kan drukken op de duurzame toekomst van productiebedrijven en KMO’s
  • Een horizontale structuur met ruimte voor initiatief, autonomie en het nemen van verantwoordelijkheid
  • Je wordt een belangrijke schakel binnen de onderneming en kan jouw creativiteit de vrije loop laten
  • De vrijheid om dossiers in samenspraak met jouw klanten tot een goed einde te brengen
  • Je krijgt de kans om bij te leren van een expert met uitgesproken passie en meer dan 10 jaar ervaring op zak
  • De mogelijkheid tot het volgen van extra opleidingen
  • Een aangenaam en flexibel werkklimaat (vb. mogelijkheid tot telewerk, coworking in Snowball (Evolis-site), …)
  • Een loonpakket volledig afgestemd op maat van jouw behoeften (vb. mobiliteitsbudget, …) 

Wie wij zoeken

Je bent gedreven, ondernemend én jouw expertise en open blik maken het verschil. Naast het behalen van jouw Masterdiploma deed je reeds enkele jaren ervaring op in the field, als consultant of als specialist binnen het luik duurzaamheid. Je hebt ervaring met verschillende duurzaamheidsthema’s, zoals SDG’s, 5 P’s, Carbon Footprint, Green Deal, CSR, …  

Je bent communicatief, creatief maar bovenal heb je veel zin om aan de slag te gaan binnen een klein en dynamisch team waar je kan meegroeien met ons bedrijf.