Verplichte energieaudit voor grote ondernemingen

Verplichte energieaudit voor grote ondernemingen

Grote ondernemingen zijn verplicht om vierjaarlijks een energieaudit uit te voeren. Kies voor een energieaudit die een meerwaarde vormt voor uw bedrijf.

Bent u een grote onderneming en zoekt een u kwalitatieve energieaudit?
Dan ben je bij E-Luse aan het juiste adres!

Voor wie?

De Europese Energy Efficiency Directive of EED-richtlijn is van toepassing op alle grote ondernemingen of niet-KMO’s. In Vlaanderen werd dit vertaalt in VLAREM onder artikel 93. De verplichting geldt voor alle ingedeelde richtingen waar:

– ofwel meer dan 250 voltijdse werkkrachten tewerkgesteld zijn;
– ofwel een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro én een jaarlijkse totaalbalans van meer dan 43 miljoen euro worden gerealiseerd.

Deze ondernemingen zijn verplicht een energieaudit grote ondernemingen uit te voeren per vestiging. Dit moest voor het eerst tegen 1 december 2015, met een geldigheid van vier jaar. De vierjaarlijkse hernieuwing is verplicht. De volgende verlenging zal plaatsvinden eind 2023.


Kies voor meerwaarde

Maar al te vaak worden deze verplichte energieaudits voor grote ondernemingen als een last gezien. Ze kunnen evenwel voor uw bedrijf een meerwaarde betekenen. Een goed uitgevoerde energie audit zal je niet enkel een gerust gevoel geven omdat je voldoet aan de wettelijke verplichtingen, het bezorgt ook een toegevoegde waarde voor jouw onderneming:

– Het geeft je een inzicht op je energieverbruik: Hoe varieert het verbruik doorheen het jaar? Waar zitten mijn grootste verbruikers? Betaal ik een correcte prijs voor mijn energie?
– Je krijgt advies hoe je strategisch energiemetingen kunt aanpassen om belangrijke energiestromen beter op te volgen.
– Het bepaalt rudimentair je CO2-voetafdruk
– Energiebesparingsmaatregelen worden in detail berekend en een besparingsplan wordt uitgezet op een tijdslijn.

Ontdek hier onze roadmap richting een actieplan om je energieverbruik te beperken.


Vestigingen in Brussel, Wallonië of het buitenland?

Door de ervaring en het brede netwerk van E-Luse kunnen we ook helpen met energie audits die lokaal voldoen aan de EED-regelgeving.


Referenties


Ontdek hier de andere diensten van E-Luse