Groene pluim

E-luse is geselecteerd voor de groene pluim

Oprichter en bestuurder Tim Vancouillie werd recent gecontacteerd door Groen Waregem omdat hij en E-Luse door verschillende mensen werden genomineerd voor de Groene Pluim – 2021.

Het pand – Waregem
Groene pluim

Groen Waregem reikt reeds 3 jaar een pluim uit aan mensen, verenigingen, ondernemingen of instanties die het voorbije jaar een sociale, ecologische en/of culturele manier hebben bijgedragen aan het verbeteren van de samenleving in Waregem.

We zijn dan ook vereerd om hiervoor genomineerd te zijn en hopen in de toekomst verder ons steentje bij te dragen aan het verbeteren van de samenleving in onze buurt.

Via deze onderstaande link kan je je stem uitbrengen – één stem per e-mailadres. De stemronde wordt afgesloten op 15 januari 2022.

Enkele redenen waarom Tim geselecteerd werd voor de groene pluim:

  • Met E-Luse reduceert hij actief de CO2-uitstoot in Vlaanderen. Dit door uitvoering van energiescans/audit/studies en de uitwerking van CO2-reductieplannen.
  • Bedrijven worden begeleid op het vlak van duurzaam ondernemen waarbij alle SDG’s aan bod komen.
  • Tim nam na 12 jaar actief te zijn binnen de milieuraad van Torhout het engagement om nog 6 jaar te zetelen in de minaraad van Waregem
  • Sedert eind 2019 zetelt Tim ook in de Gecoro om zo ook duurzaamheid te integreren in de ruimtelijke ordening
  • Voor Rikolto – het vroeger vredeseilanden – organiseert Tim samen met een team jaarlijks een inzamelactie
  • Met zijn gezin probeert hij hun voetafdruk zo laag mogelijk te houden

Er zijn ook 4 andere genomineerden, die zeker en vast ook de moeite zijn om even te bekijken! Een overzicht van alle genomineerden:  

Jacob Butt

Jacob Butt is een jonge student-ondernemer. Met zijn webshop Dagelijks Duurzaam biedt hij duurzame alternatieven voor dagdagelijkse producten. Anders

Leefschool Biezebos

Het Biezebos is een kleine school die dit jaar volop wil inzetten op de vergroening van hun speelplaats. Ze bouwen een groene, educatieve schooltuin om in te (be)leven.

OIGO

Opgeven Is Geen Optie. Oigo is een kleine organisatie uit Desselgem, opgericht in 2012. Jaarlijks organiseren ze een wandeltocht. Met de opbrengst van de tocht financieren ze projecten in verschillende ziekenhuizen (o.a. in Waregem) om het comfort van kankerpatiënten te bevorderen.

Mindermobielencentrale

De minder mobielen centrale helpt Waregemnaars die wegens ziekte, beperking of door leeftijd niet meer goed te been zijn.


Zelf zin om als onderneming aan de slag te gaan met het thema duurzaamheid?

E-Luse helpt je bij de verschillende stappen om duurzaam te ondernemen.


Blijf op de hoogte van al ons nieuws!

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

* verplichte velden