Sta jij even stil bij “Earth Day”​?

Sta jij even stil bij “Earth Day”​?

Ter aanleiding van #earthday2020 kroop ik even in mijn pen. Een kort relaas over het klimaat, de huidige #covid19 pandemie en een hoop voor de toekomst.

Vandaag, 22 april 2020, wordt “Earth Day” gevierd en dit al voor de 50ste keer. Het is de jaarlijkse viering van de milieubeweging. Earth Day ontstond in 1970 in Amerika. Het is de dag waarop zo’n 20 miljoen Amerikanen samen kwamen om meer aandacht te vragen voor de bescherming van de planeet. In 1990 ging werd dit protest voor het eerst globaal georganiseerd en dit maakte de weg vrij voor de eerste VN conferentie inzake milieu en ontwikkeling oftewel de “Top van Rio”. Sindsdien komen activisten over de hele wereld elk jaar samen om de dag te markeren.

Ironisch genoeg vindt “Earth Day” dit jaar plaats tijdens een van de meest wijdverspreide en dodelijke pandemieën die de wereld generaties lang heeft gezien. Spijtig genoeg zullen we in de toekomst frequenter met wereldwijde problemen te maken hebben, de opwarming van het klimaat is hier één van. Hoewel we in de Westerse wereld hier niet al te vaak bij stil staan, vormen de berichten over extreme warmte en droogte een voorbode van wat op ons afkomt.

Verder lezen? Volg dan onderstaande link:

https://www.linkedin.com/pulse/sta-jij-even-stil-bij-earth-day-tim-vancouillie


Blijf op de hoogte van al ons nieuws!

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

* verplichte velden