Energieadvies bedrijf

Bent u op zoek naar energieadvies voor uw bedrijf?

Dan bent u hier aan het juiste adres!

Energie – en in uitbreiding de uitstoot van CO2 – zijn onderdeel van de langetermijndoelstellingen van de Europese Unie. Tegen 2030 wil men de uitstoot van broeikasgassen (waaronder CO2) met 40 % verminderen. De ambitie voor 2050 gaat nog een stuk verder, tegen dan wil Europa het eerste klimaatneutrale continent zijn.

Op zoek naar kwalitatief energieadvies?
Dan ben je bij E-Luse aan het juiste adres!

Om deze ambities waar te maken zijn inspanningen nodig van iedereen, dus ook van u als bedrijf. Naast de reductie van uw CO2-voetafdruk heeft de uitvoering van een energieaudit en de bijhorende besparingen ook een positief effect op uw cashflow.

Voor wie?

Soms wordt ons de vraag gesteld: “Maar wie heeft eigenlijk baat bij energieadvies“? Het antwoord is hierop simpel, iedereen. De manier waarop we te werk gaan verschilt echter van bedrijf tot bedrijf:

  • Een klein bedrijf of kmo’s hebben in eerste instantie voldoende aan een snelle energieaudit waardoor ze een eerste inzicht krijgen in het verbruik en de besparingen
  • Grote ondernemingen dienen reeds te voldoen aan de verplichting van een energieaudit voor hen is het vaak interessanter om verder te werken op bepaalde thema’s
  • EBO bedrijven beschikken reeds over een energieplan. Zij zijn meestal op zoek naar externe expertise ter aanvulling van het interne energieteam of administratieve ondersteuning.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de uitvoering van van een energieaudit vaker leidt tot investeringen op het vlak van energie-efficiƫntie. Duurzame investeringen bieden gecombineerde voordelen: een lagere operationele kost en dus ook een concurrentieel voordeel, betere energiezekerheid en een lagere uitstoot van broeikasgassen.

Wij werken steeds op maat van het bedrijf zelf.

Tim Vancouillie – bestuurder E-luse

Wat kan je van een energieaudit verwachten?

Inzicht
CO2-voetafdruk
Maatregelen

Een goed uitgevoerde energie audit zal je een eerste inzicht* geven op je energieverbruik. Hoe varieert het verbruik doorheen het jaar? Waar zitten mijn grootste verbruikers? Betaal ik een correcte prijs voor je energie?

Op basis van de verschillende verbruiken kan je CO2-voetafdruk berekend worden. Nadien kan deze voetafdruk nog dieper bepaald worden en kan je nog het CO2-neutraal label behalen.

Tijdens het bezoek en de besprekingen worden verschillende besparingsmaatregelen gedefineerd. Van de meest relevante maatregelen wordt de besparing, de investering en de terugverdientijd bepaald.

* Dit wordt aangevuld met een algemeen advies hoe beter om kunt gaan met deze energiestromen en wat je kan doen om deze beter op te volgen, door bijvoorbeeld energiemeters toe te voegen.


Boek nu je afspraak voor een onafhankelijk energieadvies

Door de ervaring en het brede netwerk van E-Luse kunnen we ook helpen op het vlak van duurzaam ondernemen en de berekening en compensatie van de CO2-voetafdruk.